EXKURSION (studiebesök) på Isosaari 5 juni 2009.

Återigen blev vi överraskade av det stora intresset, minst ett 70 tal kom när vi ordande med informations tillfället på Isosaari. Där fanns både yngre och lite äldre bybor. Det som glädjer oss är att också ungdomarna visar sitt intresse, det visar på framtidstro för bygden. Vi vill redan här tacka er alla som visade sitt intresse fast vädret inte var det bästa hela tiden.

Stig Töyrä informerade om hur långt föreningen hunnit. Föreningen är registrerat och vi väntar på att få ett organisationsnummer. Redan till sommaren kommer det att finnas feriearbetare på Isosaari som påbörjar arbetet med röjning m.m.. Och som ni ser på bilderna så har de första fåren redan anlänt. Redan idag kan man köpa medlemskort och andelar i föreningen, många har redan gjort det och vi ser att fler kommer med i projektet. Nästa steg blir redan till veckan, då är det tänkt att försöker bärga färjan som nästan helt har sjunkit. Vi får hjälp av Bror Pounu som har dykar utbildning. Han har redan förra sommaren varit och undersökt att färjan vilar på en stor sten. Tanken är att vi bärgar färjan genom att använda pumpar för att få vattnet från pontonerna.

Hela arbetet känns väldigt bra, det finns många som har haft tanken att något bör man göra med Isosaari som växer igen. Nu är vi på gång, och det som är det roligaste att vi är på gång tillsammans. 

 

 
 

 
           
 

 
 

 
     
 

 
     
     
     
 

Det finns mer än bara får på Isosaari, kor från Hedenös tiden.
Klicka för att se en filmsnutt på kossorna

 
     
     
  Test